Categorii

Taguri

65+ apa automasurare tensiune arteriala caldura complicatii Dementa diabet diagnostic efort hidratare hipertensiune hipotensiune HTA Importanta masurarii TA informare insulina masurarea TA reactii adverse Sport pentru sanatate TA telemedicina tensiometru tiroida tratament hipertensiune valori tensionale Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hipertensiunii

Arhiva

Sanatate in 4 pasi

Medicamentele nu sunt bomboane, respecta intocmai prescriptia medicului!

Cat trebuie sa ai tensiunea arteriala?

Preventia sau pasi mici cu rezultate notabile

Medicii au scris, pentru pacienti, despre hipertensiune. Citeste, da mai departe si salveaza vieti!

Cand ceri sfatul medicului ca sa faci sport?

Studiu: hipertensiunea arteriala aparuta la varsta de 30-40 de ani poate afecta functia cognitiva

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Ce tensiometru folosim pentru masurarea tensiunii arteriale?

E adevărat că durerile în ceafă sunt un semn că a crescut tensiunea arterială?

Ce mancam iarna? Dieta pentru hipertensiune arteriala

Cum masuram tensiunea arteriala acasa?

Cand schimbam tratamentul antihipertensiv?

Hipertensiunea arteriala in cifre

Cand apare hipertensiunea arteriala

Ce evalueaza medicul la pacientul cu hipertensiune?

Tratamentul medicamentos si riscul cardiovascular

Hipertensiunea, ce facem greșit de ne îmbolnăvim

Valorile tensionale tinta sub tratament

Cand se recomanda masurarea TA timp de 24h

Impreuna continuam sa informam, pentru romani mai sanatosi

Ne bucuram sa ii avem acum alaturi, intr-o voce si mai puternica, pe Adrian Despot, pe Radu Gabriel si pe fiica sa, Ana Radu, pe Vizante si pe Virgil Iantu! Intr-un joc despre descoperire si grija pentru sanatate, doamna dr Ana-Maria Vintila le-a dat replica si astfel am pus in scena pericolul cel mai mare in hipertensiune arteriala – sa nu o bagi in seama.

Va invitam sa va alaturati, sa dati follow campaniei pe Facebook si YouTube, sa dati mai departe sfaturile si informatiile utile. Asa putem sa construim impreuna comunitati de romani mai bine informati, mai sanatosi.

“Masoara-ti tensiunea arteriala si spune si celor dragi sa faca la fel. Tine legatura cu medicul si respecta intocmai ce ti-a prescris!” sunt pasii de preventie care pot tine tensiunea sub control iar urmarile severe departe.

Conceptul spotului este legat de procesul obisnuit de informare si constientizare parcurs de publicul larg, de la “nu e o problema, nu mi se intampla mine” la “hm, as putea totusi sa fiu atent si sa previn, sa verific, sa controlez”. Personalitatile invitate sa participe pentru realizarea clipului de campanie asculta un brief asupra afectiunii. Dna dr. Ana-Maria Vintila, in propriul rol, le explica de ce sunt importante mesajele de preventie. Desi la inceput participantii sunt putin distrati si reticenti, treptat cuvintele dnei dr ii fac atenti si reactioneaza. Componenta principala este apoi mesajul compus de preventie, deja incarcat de convingere, venind acum din partea unor oameni corect informati. Acest spot este un teaser, o demonstratie a importantei comunicarii medic-pacient.

***

In 2019 am inceput un demers pe termen lung, care continua si azi. Ne-am propus sa crestem nivelul de informare al populatiei asupra hipertensiunii arteriale si sa crestem numarul romanilor care inteleg importanta masurarii tensiunii arteriale, a respectarii intocmai a tratamentului antihipertensiv prescris – medicatie si masuri de stil de viata. Asa ne straduim sa reducem povara hipertensiunii arteriale in Romania.

O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.