Iti amintesti cum parintii iti spuneau ce sa faci?
Trimite un e-CARD
E timpul sa afli cum sa ii convingi!
INTRA PE FACEBOOK

#PentruCaAsaSpunEu

Jumatate dintre cei care sufera de hipertensiune arteriala nu stiu ca au aceasta afectiune! Cand ti-ai verificat tensiunea arteriala? Dar parintii tai?

Iti amintesti cum parintii spuneau mereu ce sa faci, pentru binele tau? Acum este vremea sa faci la fel.

Spune-le parintilor si celor dragi sa mearga sa isi masoare tensiunea arteriala. Acum e randul tau sa le spui “Pentru ca asa spun eu!”

Formam comunități mai informate, mai sanatoase

Cu totii ne dorim o Romanie mai sanatoasa iar aceasta incepe cu romani mai bine informati, mai preocupati de propria sanatate si de a celor din jur. Hipertensiunea arteriala poate fi depistata printr-o simpla măsurare a tensiunii arteriale, iar diagnosticarea din timp a acestei afectiuni previne instalarea afectiunilor severe ce pot fi cauzate. Mesajul “Mergi si masoara-ti tensiunea arteriala! #PentruCaAsaSpunEu!” este sustinut de domnul antrenor Mircea Lucescu.

Citeste

TA = 130/80 mmHg = mergem la medic

Avand in vedere frecventa mare a hipertensiunii arteriale in randul romanilor (aproape 1 din 2 adulti), medicii recomanda ca si persoanele care nu se cunosc cu hipertensiune arteriala, mai ales daca au peste 40 ani, sa detina un tensiometru de brat calibrat corect sau, in orice caz, sa isi masoare periodic tensiunea arteriala (acasa, la […]

Citeste mai mult

Ce afecteaza cresterea valorilor tensionale

Obiectivul tratamentului antihipertensiv este mentinerea sub control a valorilor tensionale si, astfel, reducerea riscului urmarilor severe care pot aparea in urma acestei afectiuni silentioasa: infarct de miocard, accident vascular cerebral, insuficienta renala, insuficienta cardiaca, etc Ce anume afecteaza cel mai adesea controlul valorilor tensionale si ce trebuie schimbat in comportamentul pacientilor? Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala […]

Citeste mai mult
O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.