Iti amintesti cum parintii iti spuneau ce sa faci?
Trimite un e-CARD
E timpul sa afli cum sa ii convingi!
INTRA PE FACEBOOK

#PentruCaAsaSpunEu

Jumatate dintre cei care sufera de hipertensiune arteriala nu stiu ca au aceasta afectiune! Cand ti-ai verificat tensiunea arteriala? Dar parintii tai?

Iti amintesti cum parintii spuneau mereu ce sa faci, pentru binele tau? Acum este vremea sa faci la fel.

Spune-le parintilor si celor dragi sa mearga sa isi masoare tensiunea arteriala. Acum e randul tau sa le spui “Pentru ca asa spun eu!”

Formam comunitati mai informate, mai sanatoase

Cu totii ne dorim o Romanie mai sanatoasa iar aceasta incepe cu romani mai bine informati, mai preocupati de propria sanatate si de a celor din jur. Hipertensiunea arteriala poate fi depistata printr-o simpla măsurare a tensiunii arteriale, iar diagnosticarea din timp a acestei afectiuni previne instalarea afectiunilor severe ce pot fi cauzate. Mesajul “Mergi si masoara-ti tensiunea arteriala! #PentruCaAsaSpunEu!” este sustinut de domnul antrenor Mircea Lucescu.

Citeste

Ziua Internationala de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale 2022

Auto-masurarea tensiunii arteriale și respectarea tratamentului antihipertensiv prescris reprezinta cheia reducerii pandemiei neinfectioase cauzate de hipertensiunea arteriala. Hipertensiunea arteriala este o problema importanta de sanatate publica Hipertensiunea arteriala este principalul contribuitor (62%) la mortalitatea prin boli cardiovasculare din Romania, acestea din urma determinând cele mai multe decese din tara noastra (57%). Hipertensiunea arteriala, supranumita „ucigasul […]

Citeste mai mult

Ce tensiometru este mai bun?

Sunt recomandate tensiometrele de brat Societatile internationale recomanda folosirea tensiometrelor automate  care au manseta de brat. Aceste tensiometre, atunci cand le alegem, trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici. In primul rand, un astfel de dispozitiv de masurare a tensiunii arteriale trebuie sa fie validat de catre o societate internatională. Acest lucru poate fi verificat atat pe […]

Citeste mai mult
O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.