Medicamentele nu sunt bomboane, respecta intocmai prescriptia medicului!

Sustinerea familiei este foarte importanta in viata celor care sufera de hipertensiune arteriala. Asta pentru ca stilul de viata sufera schimbari importante dupa diagnostic. Daca ai fost diagnosticat cu hipertensiune arteriala trebuie sa abordezi un stil de viata sanatos, sa faci exercitii fizice moderate, sa dormi suficient si sa ai un meniu sanatos.  In toate acestea familia are o contributie importanta; insa este ESENTIAL sa iti iei cu rigurozitate tratamentul si sa respecti intocmai ce ti-a spus medicul. Iar aceasta este in totalitate responsabilitatea ta!

Cutiute speciale pentru pastile

Ca sa te asiguri ca nu uiti de tratament sau ca nu iti scapa vreo doza poti apela la cutiutele speciale pentru pastile care sunt inscriptionate cu zilele saptamanii, dar si cu momentele importante ale zilei (le gasesti in orice farmacie). Astfel, vei avea un control mai bun al respectarii prescriptiei medicale. Daca esti insa mai legat de tehnologie, poti folosi telefonul sa iti setezi alarma de cate ori e nevoie sa iti aminteasca ca e timpul sa iti iei medicamentele. Poti incerca si cu aplicatiile speciale pe care le gasesti atat pentru android, cat si pentru iPhone.

Daca te afli insa in categoria celor care nu mai vor sa isi ia tratamentul pentru ca:

  • ti se pare ca te simti bine;
  • pur si simplu ai senzatia ca nu s-a produs niciun fel de schimbare de cand il iei;
  • poate ai orice alt motiv care sa te faca sa nu mai vrei sa iti iei medicamentele,

trebuie sa stii ca urmarile intreruperii tratamentului pot fi foarte serioase. In lipsa tratamentului, hipertensiunea arteriala se poate complica prin afectarea ireversibila a tuturor organelor vitale si chiar iti pune viata in pericol.

Orice problema ai legata de administrarea tratamentului, nu lua singur niciun fel de hotarare! Este extrem de important sa discuti cu medicul tau orice decizie cu privire la tratament.

O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.