Medicii au scris, pentru pacienti, despre hipertensiune. Citeste, da mai departe si salveaza vieti!

Pacient cu hipertensiune arteriala, 44 de ani, fara niciun simptom: “Mi-am luat tensiunea in gluma si era 20/11!”. Pentru ca a descoperit la timp, acesta este un caz fericit; cu tratament si schimbari ale stilului de viata, TA este sub control. Dar 2 din 10 dintre cei care sufera de acesta afectiune nu stiu, nu iau nicio masura de preventie si se expun astfel riscurilor deseori fatale.

Ne-am obisnuit sa auzim despre hipertensiune cand vine vorba despre varstnici. Din pacate tot mai multe cazuri apar chiar si inainte de 40 de ani. Sa avem asadar grija de parinti, prieteni, bunici si de noi la orice varsta! Mergeti si masurati-va tensiunea arteriala cel putin o data pe an! De ce? Ca sa descoperiti la timp daca este vreo problema si sa luati masurile necesare.

Informarea corecta este primul pas catre sanatate iar medicii cardiologi ai Societatii Romane de Cardiologie au pregatit o brosura usor de parcurs. Ce este hipertensiunea arteriala? De ce apare? Cat de periculoasa este? Cum aflam ca avem HTA si cum se masoara corect tensiunea arteriala? Cata sare sa mancam, cat sport sa facem, cum sa urmam tratamentul… si alte informatii se gasesc in acest material.

Descarcati brosura despre hipertensiune arteriala scrisa de medici pentru pacienti

Recomandati si celor dragi aceasta brosura

O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.