Categorii

Taguri

65+ apa automasurare tensiune arteriala caldura complicatii Dementa diabet diagnostic efort hidratare hipertensiune hipotensiune HTA Importanta masurarii TA informare insulina masurarea TA reactii adverse Sport pentru sanatate TA telemedicina tensiometru tiroida tratament hipertensiune valori tensionale Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Hipertensiunii

Arhiva

Sanatate in 4 pasi

Medicamentele nu sunt bomboane, respecta intocmai prescriptia medicului!

Cat trebuie sa ai tensiunea arteriala?

Preventia sau pasi mici cu rezultate notabile

Medicii au scris, pentru pacienti, despre hipertensiune. Citeste, da mai departe si salveaza vieti!

Cand ceri sfatul medicului ca sa faci sport?

Studiu: hipertensiunea arteriala aparuta la varsta de 30-40 de ani poate afecta functia cognitiva

29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Ce tensiometru folosim pentru masurarea tensiunii arteriale?

E adevărat că durerile în ceafă sunt un semn că a crescut tensiunea arterială?

Ce mancam iarna? Dieta pentru hipertensiune arteriala

Cum masuram tensiunea arteriala acasa?

Cand schimbam tratamentul antihipertensiv?

Hipertensiunea arteriala in cifre

Cand apare hipertensiunea arteriala

Ce evalueaza medicul la pacientul cu hipertensiune?

Tratamentul medicamentos si riscul cardiovascular

Hipertensiunea, ce facem greșit de ne îmbolnăvim

Valorile tensionale tinta sub tratament

Cand se recomanda masurarea TA timp de 24h

Masurarea corecta, regulata a tensiunii arteriale si impactul aplicatiilor digitale de monitorizare a stilului de viata

Numeroase studii recunosc deja importanta auto-masurarii tensiunii arteriale atat pentru depistarea precoce a acestei afectiuni, cat si pentru monitorizarea regulata si mentinerea sub control a valorilor tensionale. In acelasi timp dezvoltarea dispozitivelor digitale, a aplicatiilor si posibilitatea evaluarii de la distanta de catre medic a valorilor inregistrate reprezinta un pas important pentru accesul la servicii medicale si  o mai buna stare de sanatate, cel putin pentru o categorie a populatiei.

 

Aplicatiile pentru sanatate de pe dispozitivele tip smartphone pot sprijini o adoptare mai riguroasa a unui stil de viata echilibrat, esential alaturi de tratamentul antihipertensiv in gestionarea afectiunii. Studiul HERB Digital Hypertension 1 (HERB-DH1) a investigat eficacitatea abordarii digitale la pacienti cu hipertensiune esentiala, care nu erau sub tratament antihipertensiv.

Schimbarea mediei TA sistolice de la momentul initial la 12 saptamani a fost semnificativ mai mare in grupul care a beneficiat de abordare terapeutica digitala. In comparatie cu grupul de control, pacientii din grupul cu terapie monitorizata digital au prezentat reduceri semnificativ mai mari fata de valoarea initiala a tensiunii arteriale sistolice la domiciliu dimineata, la domiciliu seara, dar si cea masurata la birou.

 

Informatii conform studiului HERB-DH1, publicat in 2021 in European Heart Journal: https://academic.oup.com/eurheartj/advance-article/doi/10.1093/eurheartj/ehab559/6358480?login=true

O campanie de informare si constientizare asupra hipertensiunii arteriale, dezvoltata de catre Societatea Romana de Cardiologie.